При валутната търговия в четвъртък щатският долар леко поскъпва спрямо еврото, йената и британската лира. Ден преди това стойността на доларовият индекс ICE падна до най-ниското ниво от началото на септември - 92,47 пункта. Както отбелязва Trading Economics, търсенето на по-рискови валути се подхранваше от оптимизма за новия пакет стимули в САЩ.

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси и министърът на финансите Стивън Мнучин проведоха в сряда редовни разговори за нов пакет от мерки в подкрепа на американската икономика. Според говорителя на Пелоси Дрю Хамил тези дискусии са доближили страните до подготовката на законопроект за стимулите. В същото време републиканците изразиха загриженост за обема на обсъждания пакет, който е за около 1,9 трилиона долара, пише Bloomberg.

Британската лира стерлинг слабо се обезценява. Заместник-управителят на Банката на Англия Дейв Рамсдън заяви в сряда, че все още не е дошъл моментът за преход към отрицателни лихвени проценти, написа The Daily Telegraph.

Общата валута днес сутринта спада спрямо американската с 0,04% - до $1,1856 за едно евро при $1,1861 за евро в края на предишната търговия.

Стойността на долара спрямо японската валута се повиши с 0,03% - до 104,62 йени от 104,59 йени в сряда.

Курсът на еврото остава стабилен на ниво124,04 йени.

Фунтът стерлинг се понижава към долара падна с 0,05% до $1,3313 за един паунд в сравнение с $1,3149 за паунд в края на вчерашната търговия. Британската валута се търгува на ниво около 1,1085 евро спрямо 1,1088 евро за паунд в сряда.

Доларът се повиши с 0,17% спрямо китайската валута, до 6,6626 юана от 6,6510 юана за долар в края на предишната търговия. Ден по-рано курсът на китайската национална валута достигна максималното си ниво за последните 27 месеца.

Индексът ICE, който проследява динамиката на щатския долар спрямо шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски долар, лира стерлинг и шведска крона), добави 0,11% по време на днешната търговия. По-широкият WSJ доларов индекс нараства с 0,06%.