Данните на администрацията на социалните плащания в САЩ показват, че според нея в страната има над 6 млн. души на възраст над 112 години, разкриха от инициативата Open The Books, предаде Zero Hedge.

Това е доста озадачаващо, като се има предвид, че реалният им брой по целия свят е едва около 40 души.

И докато това изглежда просто като поредното доказателство, че държавните администрации по принцип са изключително неефективни, всъщност грешката има реална цена за американските данъкоплатци. При това тя не е никак малка.

В родния град на Кафка бюрокрацията праща цените на имотите в небесата

В родния град на Кафка бюрокрацията праща цените на имотите в небесата

Само едно от разрешенията за строеж изисква 40 печата от различни институции

Сметките на бюрокрацията показват, че за последните четири години мъръвците в страната са получили социални трансфери на обща стойност от впечатляващите 2,8 млрд. долара. Но това далеч не е единственият проблем на ведомството.

Всъщност неговите неправилни плащания, т.е. трансфери на суми до неправилния човек, в погрешен размер или поради неправилната причина, за същия период възлизат на цели 8 млрд. долара. Затова и Бюрото за социално осигуряване в страната беше наречено "най-големия прахосник в щатското правителство" от Zero Hedge.

Как се стига до подобни нелепи харчове? Вероятно част от обяснението включва измами. Но от бюрото изтъкват, че най-честата причина за неправилните плащания към починали хора е... невъзможността смъртта да се удостовери. Със сигурност това е изключително трудно.