Българската интернет аудитория вече има нов канал, през който може да се информира за най-актуалните и интересни теми както в България, така и по света - Google News Showcase.

Платформата на световния гигант беше официално пусната днес и у нас, с което българският пазар се нареди до 24 други държави, сред които САЩ, Франция, Испания, Полша, Словакия, Германия, Ирландия, Португалия, Обединеното кралство, Италия, Австрия, Румъния и Словения. В световен мащаб Google има сключени договори за News Showcase с над 2 500 издания.

Google News Showcase представлява платформа с новинарско съдържание, оформено в панели на различни издатели, които предоставят повече начини на читателите да се ангажират с новините и ги насочват към пълните статии на уебсайтовете на новинарските издания. Това позволява на издателите да задълбочат отношенията си с читателите и им дава по-пряк контрол върху представянето и брандинга. Панелите започнаха да се разпространяват в Google News за Android, iOS и в мрежата, както и в Discover за iOS и Android.

Издателите на News Showcase могат да изберат да добавят функция, при която Google плаща за достъпа на читателите до ограничено количество от тяхното платено съдържание. Това осигурява на читателите достъп до повече статии на дадено издание, отколкото биха могли да видят иначе, като ги насърчава да научат повече за изданието - и евентуално да се абонират.

"Актуалната тенденция е съдържанието да открива потребителите, а Google News Showcase е инструмент това да се случва по-лесно", коментира Георги Минев, главен редактор на Money.bg.

Ето как ще изглежда панела на Money.bg:

Снимка 650328