Международната компания Everty, която управлява портфолио от офис сгради на стойност 200 милиона долара, планира да инвестира 100 милиона евро или над 195 милиона лева на българския пазар през следващите четири години. 

Дружеството ще търси възможности за вложения в сегмента на бизнес сградите, като тя планира да се насочи към София и другите големи градове в страната. Също така от Everty може да се насочат и към разширяване на портфолиото си от хотели с активи на българския пазар.

Това стана ясно от официално съобщение на компанията. "Компанията избира България за своите инвестиционни намерения, тъй като вижда сериозни бизнес възможности в страната. YNV Group, част от която е Everty, присъства активно в България от 10 години, чрез друга своя компания - Tek Experts, един от големите и перспективни работодатели в страната, който предоставя бизнес решения и ИТ услуги за световни технологични компании", се казва в него.

"България, заедно с други европейски пазари, е перспективно място с добри дългосрочни възможности за висока доходност в офисния сегмент. В момента ние се фокусираме върху придобиването на офис сгради с потенциал за висока добавена стойност и тяхното последващо ефективно управление, като откликваме на високите изисквания на модерните бизнеси", посочва главният инвестиционен директор на българското подразделение на Everty Стефан Димитров.

"Компанията се ангажира да поддържа, управлява и развива широк портфейл от ексклузивни имоти за минимум 15-годишен период от време, чрез собствени средства и институционално финансиране, което потвърждава амбициите ѝ за дългосрочно присъствие на пазара", казват още от фирмата.

През 2019 година компанията купи бизнес сградата Перформ Бизнес Център, която се намира на улица "Позитано" в столицата. Към момента групата управлява портфолио от офисни и жилищни имоти на обща стойност от 200 милиона долара, което включва активи на пазарите в Нигерия, Коста Рика, България и САЩ, включително ваканционни имоти в Гърция и Коста Рика.

YNV е международна група от компании, която специализира и инвестира в разрастващ се брой сектори - технологичен, недвижими имоти и образователен. Компанията постоянно търси нови възможности, които добавят стойност за хората, акционерите и държавите, в които присъства групата.