Румънското дъщерно дружество на германската фармацевтична група Stada Arzneimittel -Stada Romania ще инвестира 48,3 милиона евро в нова фабрика, която ще се намира в  индустриалния парк Ариеш в Турда. Това съобщи компанията, цитирана от румънски медии.

Проектът е подкрепен и от румънското правителство чрез държавна помощ, съобщиха още от компанията. Държавното финансиране ще е над 20 млн. евро или малко под половината от заложената за инвестиция сума за проекта според Ziarul Financing.

Във фабриката първоначално ще заработят девет производствени линии за капсули и таблетки, с капацитет от 100 милиона опаковки годишно. Площта на фабриката ще около 30 000 квадратни метра.

"Мястото, на което ще се намира е близо до склада нив Тимишоара, който отворихме тази година, близо до производствените звена на Stada в Сърбия, както и до тестова лаборатория, която обслужва групата Stada в световен мащаб. Географското местоположение на фабриката също предлага бързи връзки за транспорт до всички европейски пазари", коментира Михай Фугаревич, който е генерален мениджър на Stada Romania.