Lidl разкрива нов високотехнологичен IT център за развойна дейност в България, съобщиха от компанията. Lidl Digital, както е името на новата структура, ще бъде в София.

Основната дейност ще бъде разработването на специфични платформи, системи и решения, които да се ползват от всички Lidl държави за онлайн търговията като нова и допълваща посока на сегашния успешен стационарен бизнес на компанията. Наред с Германия, Испания и Румъния, България е следващата страна, в която се отваря IT Център за развойна дейност Lidl Digital.

Lidl продава български продукти в 22 държави

Lidl удвои държавите, в които продава български продукти

350 000 бутилки родно вино са поръчани от магазините на веригата в чужбина

От компанията посочват, че съревнованието е било между няколко европейски държави, но успешното присъствие на компания в региона и утвърдения имидж на България като страна с висококвалифицирани IT специалисти и динамичното развитие на сектора са сред причините, които са натежали в наша полза.

Стойността на инвестицията не се съобщава. В центъра вече работят 25 души, като ще бъдат наети още близо 100.

"Изключително признание и повод за гордост за нас е фактът, че такъв център се открива и в България. Това е доказателство за успешното и устойчиво развитие на нашия бизнес и огромното доверие, което ни се гласува за управлението на толкова важни за Lidl проекти", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

В момента компанията дава работа на над 2 300 души в България в общо 87 магазина в 46 града в страната и в двата логистични центъра.

Lidl отваря 7 нови магазина у нас до края на годината

Lidl отваря 7 нови магазина у нас до края на годината

Компанията обяви, че наема 300 нови служители. Какви заплати могат да получат кандидатите?