Огромен многоетажен паркинг са замислили да бъде изграден в пловдивския квартал в "Тракия".

Гигантът за българските мащаби ще е на шест етажа, а на покрива също ще се могат качват коли. На седемте нива ще паркират по 70 автомобила, така че като цяло съоръжението ще има възможност да подслони близо 500 автомобила.

Надявам се тази година да приключим с проектирането, което ще покаже реалната количествено-стойностна сметка, разказа кметът на "Тракия" Костадин Димитров, пред сайта marica.bg.

След като бъде готов проектът и стане ясна сметката, в Община Пловдив ще решават как да го строят. Единият вариант е със собствени средства, другият - да се търси частен инвеститор.

Районният кмет обясни, че и квартал "Тракия" вече се усеща недостиг на места за паркиране, тъй като доста семейства вече имат по две, а някои и по три коли и вечер хората се чудели как да ги наместят.

Многоетажен паркинг е дългосрочна инвестиция, ако не в близките две - три години, то в следващите 10 години ще бъде пълен, коментира Костадин Димитров. Според него трябва да се спре застрояването на зелените площи. Гигантският гараж ще се строи върху съществуващия открит паркинг.