Германският производител на автомобилни компоненти VOSS Automotive, който взе бившия завод на Great Wall в Ловеч, планира да отвори нов завод в Източна Европа, като една от алтернативите за него е България. Компанията обмисля възможността да направи втора производствена база у нас, но в друга част на страната.

Това е станало ясно по време на среща на главния секретар на Министерство на икономиката Владимир Туджаров с изпълнителния директор на германската група Щефан Отто, съобщават от ведомството.

През лятото на миналата година стана ясно, че VOSS Automotive ще произвежда компоненти и системи за изпускателната система на автомобили. През май 2019 година официално започна производството в базата, намираща се в индустриален парк "Баховица" в Ловеч.

В завода на Great Wall в Ловеч започва ново производство

В завода на Great Wall в Ловеч започва ново производство

Германски автомобилен гигант открива 1 000 работни места

На първия етап от старта на работата в България германската компания инвестира 15 милиона евро. Плановете на дружеството бяха за наемането на до 500 души първоначално.

През май тази година стана ясно, че търси 400 служители, като до края на 2020 година екипът трябва да нарасне до 1000 души.

VOSS Automotive има над 6000 служители в глобален мащаб, като оперира на пазарите в Европа, САЩ, Мексико, Китай, Индия и Южна Америка.

VOSS търси 400 работници в следващите месеци. Търси машинни оператори и инженери

Германската компания, която взе завода на Great Wall в Ловеч, търси 400 инженерии и оператори

Масовото производство на компоненти в българската база ще започне до края на месеца