Германската компания VOSS, която взе бившия завод на Great Wall в област Ловеч, е стартирала първото си производство през април месец тази година, след като са били инсталирани първите машини.

От компанията съобщават, че масовото производство на компоненти за автомобилната индустрия трябва да започне до края на този месец, като сред първите клиенти на дружеството у нас ще бъдат "три от най-големите европейски автомобилостроители".

Пред Money.bg от дружеството коментираха, че не могат да посочат конкретни марки, но активното набиране на служители продължава.

В рамките на следващите 2 години в завода на VOSS, намиращ се в индустриалния парк в Баховица, трябва да работят около 1000 души, като до края на годината заетите ще бъдат 500.

От дружеството посочват, че към момента имат 100 служители, като те са преминали обучение в Полша преди да започне производството в базата. В следващите месеци те ще търсят предимно машинни оператори и инженери.

VOSS Automotive търси да назначи 1000 служители в завода в Ловеч

Новият стопанин на завода Great Wall край Ловеч ще назначи 1000 служители

Компанията ще квалифицира работници с помощта на дуалното обучение

Преди време управляващият директор на VOSS в България Роланд Вайс заяви, че целта ще бъде да бъдат привлечени хора от близките региони, като Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян.

Германската компания има над 90-годишна история, като тя е специализирана в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили.

Тя има заводи в различни части на света - САЩ, Мексико, Бразилия, Китай, Полша, Индия, Япония и други. За компанията в глобален мащаб работят над 6000 души.

Продажбите на цялата група за 2018 година възлизат на 625,8 милиона евро.