Колко устойчив, зелен, умен и красив е домът на бъдещето? Тези и още теми, свързани с актуалните тенденции в имотния сектор ще бъдат на фокус по време на първото издание за годината от специалната поредица на мултиплатформения проект на Bulgaria ON AIR "Бъдещето: Домът".

Визионерската дискусия ще бъде излъчена на 6 февруари, от 17:30 часа, в ефира на телевизията. Модератор на конференцията ще бъде журналистът на Bulgaria ON AIR и продуцент на публицистичното предаване "Директно" Калина Донкова. Утвърдени мениджъри и експерти от водещи компании, опериращи на пазара в България, изследователи на имотния сектор и експерти в областта на дизайна ще коментират актуалните тенденции и ще очертаят домът на бъдещето през призмата на своя професионален и личен опит.

През последните години се наблюдава засилване на интереса към изграждане на екологични и енергийно ефективни сгради, както и увеличаването на зелени пространства в градската среда. Повече за динамиката на пазара на жилища в България, подобряването на жилищната инфраструктура и как се строи модерно и устойчиво в днешно време ще разкрие председателят на Националната асоциация на строителните предприемачи инж. Георги Шопов.

По време на конференцията как да създадем устойчив дом в хармония с природата ще разкаже директорът на Bosch България Ивайло Рашев. Той ще коментира и съвременните възможности за автоматизация на жилището, шумо-, топло- и звукоизолациите, материалите от бъдещето и как чрез технологиите и инвестицията в модерни домове можем да пестим енергия и да пазим природата.

Закупуването на собствено жилище е голяма крачка и често предизвикателство в живота на всеки човек, когато той не е специалист в имотния сектор. Какви са стъпките за финансиране при покупка на жилище и ипотечните кредити ще разкаже Екатерина Кирилова, директор "Продажби", Банкиране на дребно, в UniCredit Bulbank. Кои са актуалните тенденции в имущественото застраховане ще коментира Пламен Шинов, член на УС и изпълнителен директор на ЗЕАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп".

Примери за стил, дизайнерски линии и дрехата като "дом", който всеки ден носим със себе си, ще представи експертът по визуални комуникации Маргарита Асадурова. Тя ще коментира какво е устойчивото отношение към дрехите и модата и начините, чрез които да избегнем консуматорството в тази сфера.

"Бъдещето: Домът" ще се излъчва в ефира на телевизия и радио Bulgaria ON AIR и чрез стрийминг в сайтовете Bgonair.bg и Dnes.bg, които са част от Investor Media Group.

Не пропускайте първото издание на специалния проект "Бъдещето: Домът" на Bulgaria ON AIR и открийте вдъхновяващи и иновативни идеи за вашия бъдещ дом - на 6 февруари, от 17:30 часа.

Проектът се осъществява със специалната подкрепа на Bosch България, UniCredit Bulbank, ЗЕАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" и Национална асоциация на строителните предприемачи.

Медийни партньори на мултиплатформения проект са Investor.bg, Dnes.bg, Imoti.net, Money.bg и Az-jenata.bg.