Задръстванията в най-големите градове в Индия са толкова ужасни, че на година те струват на населените места цели 22 милиарда долара.

Средно пътуващите в Делхи, Мумбай, Бенгалуру и Калкута прекарват 1,5 часа дневно повече в трафик в сравнение с другите големи азиатски градове, показват данни от доклад на The Boston Consulting Group, публикуван на 18 април.

В документа разходите от това са калкулирани на база на изразходваното горило и загуба на продуктивност, включващи изработени човекочасове, плюс замърсяването и разходите за здравеопазване, покриващи инциденти на пътя. Всичко това е пресметнато на годишна база.

Най-големи са разходите в Делхи - цели 9,6 милиарда долара на година. Втори в това отношение е Бенгалур със сметка от 5,92 милиарда долара.

Ситуацията по пътищата на азиатската страна се влошава през последните десетилетия, като от 1980-а насам търсенето на транспорт се е увеличило 8 пъти на фона на икономическото развитие и нарасналите доходи на домакинствата, довело до закупуването на повече автомобили.

Снимка 351548

Източник: Atlas