Лидерът в производство на продукти за електроснабдяване и автоматизация ABB има нов изпълнителен директор. Бордът на директорите на компанията е избрал на поста да застане Бьорн Розенгрен. 

Той ще поеме ръководството на групата от 1 февруари 2020 година, като ще наследи настоящият главния изпълнителен директор Петер Восер.

Бьорн Розенгрен е опитен международен директор и ръководител на промишлени предприятия. Той е главният изпълнителен директор на високотехнологичната инженерна група Sandvik от 2015 година насам. През този период той ръководи успешното внедряване на децентрализирана структура и подобрява както рентабилността, така и финансовата стабилност на Sandvik.

Преди това е бил главен изпълнителен директор на Wärtsilä Corporation, която произвежда и обслужва енергийни източници и друго оборудване за морския и енергийния пазар (2011 - 2015 година).

ABB, която скоро ще има 5 завода в България

Компанията в топ 500 на най-големите в света, която скоро ще има 5 завода в България

И какво прави тя в двете си бази в пловдивската зона "Раковски"

ABB днес е лидер в дигиталните технологии, като дейността му е насочена към четири отделни сектора - електроснабдяване и електрообзавеждане, индустриална автоматизация, задвижване и роботика и дискретна автоматизация. Групата развива дейност в над 100 държави и разполага с над 147 000 служители. 

Компанията има четири завода на българския пазар, като предстои да отвори пети такъв в Петрич. Първата производствена база на ABB в България отваря врати през 1996 година.

ABB отваря пета производствена база в България

Гигант с над 34 милиарда долара приходи отваря пети завод у нас

Там ще бъдат отворени над 400 работни места