Цветан Велковски, основател на "Елдоминвест", е починал на 1 ноември на 84-годишна възраст, съобщиха от варненската компания.

"Благодарение на неговата далновидност и организаторски умения, през последните 33 години "Елдоминвест" премина през всички повратности на икономическия преход и днес е едно от знаковите лица на българската промишленост, познато в страната и десетки държави зад граница. Превърна се в неделима част и от живота на много варненски семейства", пишат от екипа на компанията.

"Елдоминвест" е създадена през 1987 г. и се занимава с производството и търговията с електродомакински и газови уреди в страната.

Общата площ на трите производствени района на компанията е 42 000 кв. м. като във фирмата работят 540 висококвалифицирани специалисти. Производственият капацитет на фирмата годишно е 500 000 уреда. Асортиментът включва 250 модела бойлери.

В компанията са създадени първите в България бойлери с емайлиран водосъдържател, както и първият бойлер с електронно (микропроцесорно) управление и цифров дисплей.

Опелото ще се състои в Катедрален храм "Успение Богородично" на 4 ноември от 12.00 часа, а погребението - от 13.00 часа в Централни гробища - Варна.