"УниКредит Булбанк" има нов директор "Банкиране на дребно" и финансов директор. На първата позиция застава досегашният главен изпълнителен директор на "УниКредит Кънсюмър Файненсинг Румъния" Борислав Генов. Финансов директор пък става Сандра Войнович, която ще замести Ясна Мандац.

Борислав Генов ще застане на мястото на Джакомо Волпи, който ще продължи кариерата си в италианската група като зам.-главен изпълнителен директор на банката ѝ в Унгария. Назначението му ще влезе в сила от 1 юни, след получаване на необходимите регулативни одобрения.

Назначението на Сандра Войнович пък влиза от 1 май, когато тя ще застане начело на дирекция "Финанси" на "УниКредит Булбанк". Тя e избрана за член на УС на банката, като изборът подлежи на одобрение от регулаторните органи.

Сандра Войнович ще замести Ясна Мандац, която ще продължи кариерата си като главен финансов директор на Загребачка банка в Хърватия, откъдето и започва професионалния си път в групата през 1997 година.

Борислав Генов

Източник: УниКредит Булбанк

Борислав Генов

Борислав Генов започва кариерата си в "УниКредит" през 2002 година като стажант в Булбанк, а през 2006 година става част от стартиращия екип на UniCredit Clarima България. От 2007 година той е заемал различни ръководни длъжности като директор Продажби и директор POS бизнес, а през 2012 година е назначен за главен бизнес директор и член на Управителния съвет на UniCredit Consumer Financing Bulgaria. Преди да поеме настоящата си длъжност в Румъния, е бил директор Банкиране на дребно в "УниКредит Банк Баня Лука". Борислав Генов завършва престижния Bocconi University в Милано.

Сандра Войнович започва своята банкова кариера през 2004 година като кредитен анализатор в "Банкиране на дребно". След това заема различни длъжности, сред които анализатор "Планиране и контрол", директор "Планиране и контрол" и главен финансов директор на "УниКредит Банк Баня Лука". Сандра Войнович има диплома по Финансов мениджмънт от университета в Баня Лука.