Любимите коледни подаръци на Уорън Бъфет включват рокли, шоколади и пликове с пари. Популярният инвеститор и милиардер определено полага усилия, когато дойдат празниците, пише Business Insider.

"Винаги даваше на всеки от нас по $10 хил. в 100-долари банкноти", казва Мери Бъфет, която бе женена за сина му Питър от 1980 до 1993 г. И допълва, че веднага са изхарчвали подаръка.

Когато Бъфет разбира, че семейството му харчи с лека ръка парите, той променя стратегията. "Една Коледа получихме плик с писмо от него. Вместо кеш, той ни подари акции на стойност $10 000 в компания, от която беше купил акции наскоро. В писмото пишеше или да ги запазим, или да ги продадем".

Мери решава, че акциите струват повече от $10 000 и затова ги запазва. След като те поскъпват, тя следва стратегията и през следващите години. "Всяка година ни подаряваше акции - например на Wells Fargo - и аз купувах още от тях, защото знаех, че ще поскъпнат".

Бъфет цени и ефективността при пазаруването. През 60-те той посещава магазина за рокли Topps в родния му град Омаха и дава на служителите списък с размерите на всички жени в живота му, разказва самият той.

Легендарният инвеститор изпраща и кутии сладки от See's Candies - една от най-добрите инвестиции на Berkshire Hathaway.

Факти за бизнеса на Уорън Бъфет, които може би не знаете

Факти за бизнеса на Уорън Бъфет, които може би не знаете

Колко хора работят за него и вземал ли е той лоши инвестиционни решения?