Космическата компания на най-богатият човек в света Джеф Безос продаде на търг място на предстоящия първи туристически полет на 20 юли. Обявената в неделя цена на мястото е 28 милиона долара.

Купувачът не беше посочен официално, но през следващия месец той ще пътува до границата между Земята и Космоса в компанията на самия Безос и неговия брат Марк, пише CNBC. Компанията ще обяви неговото име в следващите седмици.

Търгът за пътуването стартира от 4,8 милиона долара и само за първите няколко минути наддаването мина 20 милиона долара. Събраните от аукцона пари ще бъдат дарени на неправителствената организация на Blue Origin - Club for Future.

От компанията посочват, че на борда на първия туристически полет ще бъдат четирима души. Освен Джеф Безос, неговия брат и спечелилият търга, четвъртият член ще бъде обявен също по-късно.

Създателят на Amazon основава Blue Origin през 2000 година, като я финансира чрез продажби на свои акции в онлайн търговеца. Изборът на датата 20 юли за полета не е случайна. Тогава се навършват 52 години от кацането на Apollo 11 на луната.

Колко рисково е пътуването на Безос до Космоса?

Колко рисково е пътуването на Безос до Космоса?

Как ще протече то