Луксозно имение на карибски остров с изцяло златен интериор. Ако това ви звучи като място по вкуса ви, можете да се сдобиете с него срещу 16,9 милиона долара. И тази цена е доста изгодна като се има предвид, че при пускането му за продажба преди 4 години първоначално обявената стойност е с 11 милиона долара по-висока.

Всъщност това имение е малка част от всички имоти от империята на президента Доналд Тръмп, които търсят купувач. И е един от всичките, за които засега няма желаещи.

Шато "Дес Палмерс" беше пуснато за първи път през 2017 година. Тогава за него се търсеше цена от 28 милиона долара, която през изминалите 12 месеца беше понижена.

Според местни брокери причината да липсва интерес към имението е не друга, а името на Доналд Тръмп, свързвано с имота, въпреки засиления интерес към карибския остров Сейнт Мартин.

"Хората, които все пак проявиха интерес към имота, не искат да попадат в светлините на прожекторите, като купуват къща от доскорошния президент на САЩ", казва специалистът Джонатан Шауде.

В колекцията за продажба влиза още хотелът във Вашингтон на Trump Organization, който през 2019 година беше пуснат за продажба срещу 500 милиона долара. Там е и имение във Флорида, за което се търсят 49 милиона долара, разказва Bloomberg.

Тези сделки, ако се осъществят, ще добавят стотици милиони долари свеж капитал към семейния бюджет на Доналд Тръмп. И ще помогнат за покриването на дългове на Trump Organization за 590 милиона долара, чийто падеж изтича през следващите 4 години.

Два от най-скъпите актива в портфолиото от имоти на бизнесмена, които представляват общ дял от 30% в него, също бяха пуснати за продажба. Това са офис кулите на Trump Organization в Ню Йорк и Сан Франциско, изчислявани на общо 685 милиона долара.

Те търсеха купувачи през миналата година, но така и не се стигна до продажби, като предлаганите оферти бяха значително под очакванията на продавача.