Райфайзенбанк (България) ЕАД учреди новото дружеството "Райфайзен Имоти" ЕООД, с основна дейност брокерство на недвижими имоти, проучване, оценка, управление и посредничество при сделки с недвижими имоти.

Новата агенция за недвижими имоти, 100% собственост на Райфайзенбанк (България), ще посредничи при търсене, предлагане, избор, финансиране на покупко-продажбата, както и при наемане и отдаване под наем на имоти, съобщиха от банката.

Управител на новото дружество е Елица Занчева, досегашен мениджър на специализираната мрежа от мобилни банкери на Райфайзенбанк, в областта на жилищното кредитиране.

"Райфайзенбанк е водеща във финансирането на строежи на търговски и жилищни сгради. Съвсем логично е, че обръщаме поглед към посредничеството при покупко-продажбата на недвижими имоти", коментира Момчил Андреев, председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД.

"Райфайзен Имоти" ще даде на клиентите сигурност и надеждност при избора на недвижим имот. Идеята ни е да предложим не само интересни и индивидуални решения, но и нов комплексен модел на обслужване, който включва различни възможности за финансиране, оценка на имота, правни услуги, лизинг и застраховане на имота, чрез дъщерните ни дружества "Райфайзен Лизинг" и "Райфайзен Застрахователен Брокер", обясни още Андреев.