Американците са известни навсякъде по света с няколко доста лоши навика. Независимо колко вредни са някои от тях, те вече не са характерни само за Щатите, но и се разпространяват и в останалата част от света.

В това отношение те важат вече и за много места в Европа, а дори и за България отчасти. Business Insider посочва кои са най-разпространените от тях:

Яденето на бърза храна в огромни количества

Снимка 341957

Източник: iStock

Все още американците ядат повече бърза храна от която и да е друга държава в света. Ресторантите в Щатите, предлагащи такава, сервират на около 50 милиона души дневно. Също така 8 от 10 души, живеещи в страната, ядат такива храни поне веднъж месечно.

Много други държави обаче вече ги настигат. Във Франция над 50% от оборота на ресторантите е именно от бърза храна. Значителна е консумацията на такива продукти и в Канада, Великобритания, Южна Корея, Германия и Япония.

Пропускането на обедната почивка и яденето пред бюрото

Снимка 341956

Източник: iStock

Това важи за 62% от работещите американци, посочва The New York Times. Франция обаче ги догонва. Там средната обедна почивка се е "свила" от 8-80 минути през 1975 година до едва 22 минути през 2011 година.

Лудостта по Black Friday

Снимка 264541

Източник: GettyImages

Разпродажбите на Black Friday тръгват от САЩ, като се провеждат един ден след Деня на благодарността. Тенденцията обаче вече е глобална, като такива се правят в държави от Мексико, през Китай, Австралия до България и Румъния.

Продължителните часове работа

Снимка 287515

Източник: iStock

В изследване от 2014 година се посочва, че средният американец, нает на пълен рабоден ден, се труди по 47 часа седмично. От друга страна в Германия и Швеция хората работят по около 35 часа седмично. Това обаче все повече се променя, като вече на много места в Европа, включително и у нас, работната седмица е около 42 часа.

Пристрастеността към социалните мрежи

Снимка 305996

Източник: iStock

Щатите са дома на най-популярните социални мрежи, като Facebook, Instagram и Snapchat. Любопитното е обаче, че американците вече далеч не са на първите места по отношение на използването им. Те дори не присъстват в топ 10.

Най-много време в социалните мрежи прекарват във Филипините, Бразилия, Мексико, Аржентина, Обединените арабски емирства и Малайзия - средно над 3 часа дневно.

Цял ден пред телевизора

Снимка 222070

Източник: iStock

Данни от 2015 година показват, че живеещите в САЩ изпреварват всички останали в света по гледане на телевизия - средно 4 часа и 42 минути дневно. Те обаче имат сериозна конкуренция в лицето на австралийците, италианците и поляците, които също стоят пред телевизора повече от 4 часа дневно.