Идва сезонът на празниците и скоро голямото пътуване ще започне. Традиционно по Коледа и Нова година, когато се събират повечко почивни дни, туристите стягат багажа към някоя държава, в която да избягат от забързаното си ежедневие. Сред най-предпочитаните дестинации за отдих са места от Стария континент.

Бленуваната почивка обаче лесно може да се превърне в кошмар, а ето и няколко грешки, подбрани от Business Insider, които трябва да избягваме по време на европейски пътешествия.

Запасяването с храна в куфара

Храната със сигурност е жизненоважна част от хубавата почивка, но със сигурност не е добра стратегия да пълним куфара с продукти за хапване. Със сигурност чуждата кухня ще впечатли небцето на любителите на нови усещания, а в същото време надали ще може да внесете на борда на самолета много хранителни продукти.

Втурване към първата срещната организирана обиколка за туристи

Един клик в интернет ви дели от добрия тур. В мрежата могат да се намерят множество аудио записи за туристически обиколки в дадената страна.

Снабдяването с подобни файлове могат да заместят цял ден обикаляне с организираната обиколка с автобус. В същото време процъфтяваща туристическа индустрия на Европа предлага много атрактивни начини, чрез които туристите усещат атмосферата на дестинацията.

Пропускането на Източна Европа

Източна Европа със сигурност е много добър избор за туризъм. Словения посреща туристите със зашеметяващи водопади, проломи и езера, а скалистите брегове на Хърватия и тюркоазените адриатически води със сигурност ще впечатлят посетителите.

Не сте усвоили основни думи от езика на страната, която посещавате

В почти всички големите европейски градове можете да се оправите чрез английски, но владеенето на основни думи от езика със сигурност ще влезе в употреба по време на пътешествие.

Това усилие винаги се оценява от местните и може да отвори вратата за по-автентични преживявания.

Претъпкан куфар

Гигантският и претъпкан куфар със сигурност ще затрудни придвижването ви през улиците на някой непознат град. Носенето на много багаж може да се окаже пречка и да отнеме повече време и усилия, докато стигнете до мястото, на което ще пренощувате.

Настаняването само в международни вериги хотели

Разбира се всеки турист може да получи по-добро обслужване и по-висок стандарт в големите хотели. Но това може да коства срещата с автентичния характер, който прави всеки европейски град интересен. Семейните къщички и малките хотели са идеален пример за сближаване с местната култура.