Когато си на дълъг път от значение не е само как ти си се подготвил за него, но и кои ще бъдат спътниците ти. Всеки поне веднъж в живота си е имал пътувания, които са били вгорчени от някой човек, който стои в близост до тях.

От онлайн платформата за резервиране на пътувания Expedia разкриват кои са най-досатните спътници според мненията на 18 229 души от 23 държави от Северна Америка през Европа до Югоизточна Азия.

Според тяхната класация за четвърта поредна година като такъв е посочен човекът зад тях в самолета, който постоянно рита, бута и друса седалката им. Иначе казано това посочват като най-досадното нещо 51% от анкетираните.

Изглежда не по-малко значение има и това дали стоиш до някой, който се е изкъпал и парфюмирал преди полета или е пропуснал да го направи. 43% от респондентите посочват, че най-ужасното за тях преживяване е съседът им по място да мирише лошо.

На трето място по досада са родителите, които са безучастни към неподходящото държание на децата си. 39% от анкетираните посочват, че е изключително неприятно да са в близост до семейства, които не могат да се справят с наследниците си.

Съвсем малко по-малко са тези, които посочват, че не понасят хората, навлизащи в личното им пространство в самолета. 29% пък признават, че се изнервят от прекалено шумните пътници.

Infographic: The Most Annoying Airplane Passengers | Statista You will find more infographics at Statista