Ако името Аштън Къчър все още ви подсеща единствено за „Пич, къде ми е колата?”, значи сте назад с материала.

През последните няколко години американският актьор се превърна в предприемач и инвеститор, съоснова медиен сайт и организация за защита на човешките права и инвестира в технологични компании като Spotify, Airbnb, Uber и Meerkat.

В новото дигитално списание Grow Къчър разказа за причините, поради които е започнал да инвестира, както и за най-доброто вложение, което е правил някога. Изненадващото е, че не е в технологична компания, пише Business Insider.

На въпрос кое счита за най-добрата си инвестиция, Аштън Къчър заяви: „Взаимоотношенията ми – отделяне на време да опознавам (хората), какво ги мотивира, какви са предизвикателствата им. Тези неща често биват пренебрегвани. Инвеститорите са толкова заети в печалби и числа, че забравят, че истинското предимство на тяхната позиция е да споделят пътуването с изключителни хора”.

Според актьора не е нужно най-добрите инвестиции да струват цяло състояние. Вложението във взаимоотношения може да струва няколко чаши кафе и шепа имейли.

3 съвета за инвестиране от актьора Аштън Къчър

3 съвета за инвестиране от актьора Аштън Къчър

Актьорът управлява собствена компания

Съветът му към хората, които се чудят в какво би трябвало да инвестират, може да бъде също толкова достъпен:

„Първо във вас. Удвоете вложенията в собствения си опит, в страстта си, в нещото, което правите, когато имате свободно време”.

„Обръщайте внимание. Ако работите в магазин за хранителни стоки, обърнете внимание на продуктите, които не можете да държите на склад, и новите неща, които се редят по рафтовете. Ако сте доставчик, проучете новите материали, които се появяват в офисите. Кой ги прави? Защо са по-добри? Можете да имате по-находчив поглед, отколкото смятате. Твърде често хората размишляват за инвестициите на база на това какво прави някой друг богат и забравят да направят задълбочен преглед на собственото си поведение”, обясни Къчър.

Звездата съветва още хората да инвестират в нещо, което биха искали да се превърне в реалност. „В най-лошия случай ще изгубите пари, но поне ще получите живота, който искате”, каза още актьорът.