Субару направи в Япония презентация на петото поколение от комбито с повишена проходимост Subaru Outback и шестото поколение на големия седан Subaru Legacy B4, съобщава autoclub.bg.

Outback се явява според определението на производителя "флагмански кросоувър" с марката Subaru. В новото си купе автомобилът е станал по-голям. В голяма степен това става благодарение на защитната облицовка на тялото, релсите върху покрива и другите SUV атрибути. Чрез увеличаване на дължината и широчината на колата за пътниците отзад има повече място (3 см) за краката. По-голям с 39 литра е и размерът на багажника - до 559 литра.

Subaru Legacy B4 също добавя размери - 5 см в дължина, 6 см в широчина и 5 мм в ръст. Шестоъгълната предница и оптиката в стил "орлов поглед" добавят агресивност, а конфигурацията на предната броня говори за понижен център на тежестта.

Subaru се е погрижил да подобри динамичните показатели на новите автомобили. Окачването е с нови стабилизатори и амортисьори, благодарение на което се подобрява завиването при високи скорости. Новият хоризонтален атмосферен двигател от марката "FB25" и обем 2.5 литра, който се предлага с Outback и B4, е претърпял значителни промени в сравнение със своя предшественик - 80% от детайлите са обновени.

BMW загатна за X5 M и X6 M

BMW започна подготовката си за лансирането на спортните версии M за високопроходимите модели X5 и X6. Баварците разпространиха видео с името Paparazzi Challenge, в което се хвърля забавен поглед към папараците, които вече успяха да заснемат тестови мулета на двете коли.

Във визуално отношение, X5 и X6 ще разполагат с по-агресивни елементи по екстериора, доста подобни на тези при техните предшественици. И двете возила би трябвало да разполагат с 4.4-литров V8 агрегат, чиято мощност ще бъде около 560 к.с. Той ще осигурява ускорение от покой до 100 км/ч за по-малко от 4.7 секунди и максимална скорост от 250 км/ч.