Австрийският собственик на "Инкомс телеком холдинг" CSI Handles und Beteiligungs GmbH е инвестирал в дружеството от 2002 г. досега над 40 млн. лева.

90% от дружеството е приватизирано през 2002 г. за 9 млн. лева в пакет с 40 на сто от капитала на "Инкомс-ИРЕТ" АД - София, 29 на сто от "Инкомс-СЕТ" АД - Русе, и 40 на сто от "Инкомс- Битова техника" АД - София, обяви във времето за парламентарен контрол днес министърът на външните работи Ивайло Калфин.

Заводът за телефонни апарати в Банско работи за една от големите американски компании. Заводът в Перник  работи предимно за износ, работи и фабриката в Белоградчик.

Стана ясно, че Агенцията за следприватизационен контрол до момента не е установила неверни документи по изпълнението на изискванията на приватизационния договор.

Парите за покупката на дружеството са от заем. На агенцията са представени документи, удостоверяващи направената инвестиция от 18,8 млн. лева през 2003 г., която е уговорена с договора.

В Софийския градски съд е вписано през 2003 г. увеличението на капитала на холдинга с 4,9 млн.лева. В срок са предоставени и документите за увеличението на работните места.