Очаква се през тази година "Актавис" да въведе на българския пазар рекорден брой нови лекарства, ОТС продукти и хранителни добавки.
Планираме до края на годината компанията да обогати портфолиото си с още 9 нови продукта.

Така за цялата 2010-а година предвиждаме да пуснем на пазара общо 30 нови за българския пазар лекарства и хранителни добавки, заяви Илия Пашов - изпълнителен директор на „Актавис" ЕАД.

Той обясни, че компанията се стреми да предлага на българския пазар съвременни генерични медикаменти и работейки в тази посока, непрекъснато обновява своето продуктово портфолио с най-ново поколение лекарства.

В началото на юни „Актавис" е въвела на българския пазар инхибитор на протонна помпа - съвременен препарат за лечение на гастроезофагиален рефлукс и язвена болест, пише агенция Фокус.

„Това е 21 нов продукт, който въвеждаме от началото на годината, което ни прави компанията с най-много нови фармацевтични продукти, въведени у нас от началото на годината досега.

За първите пет месеца на 2010 г. "Актавис" представи на пазара 4 нови медикамента в областта на онкологията, 3 нови лекарства в областта на кардиологията, 3 нови лекарства от централна нервна система и общо 11 нови ОТС продукта и хранителни добавки", обясни изпълнителният директор на компанията.