АП ще предложи акции от 110 дружества за продажба на 16-ия централизиран публичен търг, който ще се проведе на "Българска фондова борса-София" АД, съобщи пресцентърът на агенцията.

В рамките на търга, Агенция за приватизация предлага за продажба два мажоритарни пакета - 67% от "Балканкар - Ерма" АД, Трън и 67% от "Балканкар ЗФИ" АД, Брезник.

Останалите са остатъчни пакети, като по-атрактивни сред тях са: 32% от "Балканкар - Руен" АД, Асеновград; 30% от "Балканкар - ЗПДЕА Г. Костов" АД"; "София Принцес хотелс" АД; "Булгарплод София" АД; "ЗПАД "Армеец" АД; "КЦМ" АД; "Сомат" АД; "Софарма" АД и др.

11 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства, а 93 - срещу пари.

За шест дружества се предвижда комбинирано плащане (срещу пари и непарични платежни средства).

Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг е шестият работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник, а крайната - 14 работни дни от обнародването.

Дружествата ще се продават на сегмент "Централизиран публичен търг" на "Приватизационен пазар" на "Българска фондова борса София" АД.

Списъкът с дружествата, които ще бъдат предложени в рамките на 16-ия централизиран публичен търг, можете да откриете на интернет-страницата на Агенция за приватизация.