Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков слага ръка върху ТВ7 и ББТ.

От TV7 се оплакаха, че в офисите на телевизията са нахлули дузина татуирани охранители заедно с назначен временен синдик.

Медията смята, че това действие е продължение на рейдърската кампания от страна на „Ноу фрейм медия България" ЕАД, която от броени дни е собственост на Николай Бареков и неговото искане за обявяване на ТВ7 и ББТ в несъстоятелност.

Обезпечителна заповед указва на временния синдик „да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТВ7 ЕАД ) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда".

В разрез с указанието на Софийски градски съд синдикът, придружен от охранители, се е настанил на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия.

Едновременно с охранителите в студиата и офисите са нахлули и служители, обслужващи политическия офис на „България без цензура".

Те не са се съобразили с искането на адвокатите на ТВ7 да напуснат незабавно офисите.

Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед, подчертават от TV7.

ТВ7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение.

Ръководството на ТВ7 ЕАД изразява възмущението си от нарушаването на указанията на СГС и от неправомерните действия на охранителите и служителите на „България без цензура", заключават от телевизията.