Британска компания иска да инвестира в завод за градинско обзавеждане в английски стил в село Полски Сеновец, съобщи selo.bg. 

„ПИ ВИ Сървисис" ЕООД със собственик и управител Пол Върнам от Великобритания има инвестиционни намерения и по родното Черноморие, където вдига минихотели и предлага уникално градинско обзавеждане.

Сега дружеството иска да купи общински имот в Полски Сеновец и да наеме помещение в същото село. Намеренията на компанията вече са уважени и кметът Георги Чакъров е внесъл за разглеждане на сесия предложения за публична продан на бившия комбинат за услуги в селото, който има 244 кв. м застроена площ и 1130 кв. м дворно място.

Приватизационната оценка на сградата е 30 000 лева, толкова ще бъде и минималната конкурсна цена. Това е един от редките случаи, в които община Полски Тръмбеш пуска свой обект за продажба.

Освен тази сграда,за която трябва да се пребори на търг, британската компания иска под наем столовата на закритото училище в селото и прилежащата пристройка. Двете сгради са с площ общо около 180 кв. м.

В тях Пол Върнам и българският му представител Стефан Тихов смятат да направят минизавод за градинско обзавеждане, а комбината за услуги да превърнат в хотелска част за клиенти, гости и работници. Наемния договор общината вероятно ще сключи за пет години, а стартовата цена за месечния наем за бъдещия конкурс е 102 лева.