Комисията за финансов надзор отново обръща внимание на инвеститорите и всички заинтересовани страни, че считано от 05.02.2015 г., "Глобал Маркетс" ООД е направил промяна в наименованието си. Новото наименование на дружеството е "Интерактив брокеридж" ООД, гр. София.

Новото наименование на, "Глобал Маркетс" ООД наподобява наименованието на един от най-големите в световен мащаб онлайн брокери, а именно Interactive brokers, дружество лицензирано да предоставя инвестиционни услуги от US Securities and Exchange Commission, САЩ. Следва да се има предвид, че "Интерактив брокеридж" ООД не е едно и също дружество с Interactive brokers.

Лицензът на "Глобал Маркетс" ООД (настоящо наименование "Интерактив брокеридж" ООД) е отнет принудително от КФН от 14.07.2014 г., за извършени системни нарушения на Закона за пазарите на финансови инструменти и актовете по прилагането му. Това решение е потвърдено окончателно от Върховния административен съд.

Съгласно наличните в КФН данни, въпреки това, дружеството продължава да сключва договори с клиенти, като обявява, че действа като финансова институция. "Глобал Маркетс" ООД не е бил и не е регистриран като финансова институция в публичния регистър, воден от БНБ, припомнят от регулатора.