Хасан Адемов ще бъде новият социален министър. Това е станало ясно при посещението на Сергей Станишев и Пламен Орешарски в КНСБ, съобщава news.bg.

За транспортен министър ще бъде издигнат настоящият изпълнителен директор на Пристанище Варна Данаил Папазов.

В централата на КНСБ лидерът на БСП и издигнатият за министър-председател Пламен Орешарски се срещнаха със синдикатите, където са обявили имената на бъдещите министри.

Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в Исперих. През 1979 година завършва Медицинския университет във Варна и специализира анестезиология и реанимация.

На местните избори през 2011 година е издигнат от листата на ДПС като кандидат за кмет на Разград.

Класира се на трето място след Денчо Бояджиев (ИК, подкрепен от БСП) и Валентин Василев (от ГЕРБ), като получава 6 069 гласа (25.83 %).

В периода 09.06.2010 -2013 г. е бил заместник-председател на Комисия по труда и социалната политика в парламента.

Данаил Стоянов Папазов е роден на 23.02.1959 г. в добричкото с. Красен. Завършил е „Корабоводене" във Висшето военно морско училище - Варна (1977-1981 г.). От ноември 2001 г. е изпълнителен директор на "Пристанище Варна" ЕАД. Завършил е още стопанско управление в Нов български университет и има специализации в Лондон и Хамбург. Той е бивш началник на оперативен отдел на пристанище Варна запад, 11 години е плавал на наши и чужди кораби. През 2011 г. името на Данаил Папазов се появи сред потенциалните кандидати на ГЕРБ за кмет на Варна, но след това кандидатурата му беше оттеглена.