Индонезийският град Соло прояви интерес към Монтана. Новият посланик на Република Индонезия в България Н.Пр. Имануел Инкириванг заяви на среща с монтанския кмет, че Монтана и индонезийският град Соло се нуждаят от конкретни стъпки в петте сфери на сътрудничество - управление на човешките ресурси, местно икономическо развитие, туризъм, култура и управление на отпадъците, предаде Дарик.

Посещението в Монтана на индонезийския посланик е включило и среща със зам.-председателя на търговско промишлената палата Христо Петров. Посланикът е посетил и Депото за твърди битови отпадъци.

Двата побратимени града са сключили договор за съвместно сътрудничество преди повече от година, но от тогава няма напредък в развитието на отношенията им, припомни Имануел Инкириванг.

От 2004 година до сега има спад в търговското салдо на стокообмена между двете страни. За да се променят нещата девет посланици на Индонезия в Централна и Източна Европа, са обединили усилията си в общи инициативи. Интересен акцент са срещите лице в лице, т.е бизнес предприемачите от България и Индонезия ще се договарят пряко, без посредници.