Land Rover постигна рекорден ръст в продажбите си през месец март, съобщават от компанията. Британската марка, която от 2008 г. е собственост на индйиската компания Tata продаде с 43.1% повече автомобили в сравнение със същия период на миналата година достигайко обем от над 24 хил. бройки

Land Rover отчита увеличение на продажбите в почти всички пазари, като особено силни са резултатите в Европа и Азия. За първото тримесечие на годината ръстът в Китай е 192% спрямо 2009 г. Британската  марка отчита засилване на интереса в  Корея и в Бразилия, където продажбите са скочил съответно със 149% и 101.4%. Все пак Обединеното кралство си остава най-големия пазар на Land Rover. Тук ръстът също е осезаем - 67% или с 11 350 автомобила повече - абсолютен рекорд. Северна Америка и Китай обаче са много близо до подобряване на тези резултати, като в близко бъдеще има голяма вероятност тези пазари да се превърнат във водещи за британската марка.

В Европа най-висок ръст в продажбите отчитат Турция и Швейцария със 150% и 139%. Непосредствено след тях се нареждат Испания, Германия, Австрия, Холандия и Франция.
Land Rover се радва на ръст в продажбите и в България. Миналата година британската марка регистрира с 30% повече продажби, въпреки 50% спад на пазара. Началото на 2010 г. също е успешно, като поръчките за новата моделна година на Land Rover са се увеличили драстично.