Участниците в Кръглата маса „Финансово състояние на здравното и пенсионно осигуряване" ще могат да задават своите въпроси към новия министър на здравеопазването, Д-р Петър Москов. Дискусията ще се проведе в рамките на втория ден на Български икономически форум 2014 на 4 декември 2014 г. (четвъртък). В кръглата маса ще вземат участие и управителят на НОИ, г-н Бисер Петков, зам.-председателят на

Комисията за финансов надзор, председателите на лекарския и на фармацевтичния съюз.
Български икономически форум ще бъде открит на 3 декември 2014 (сряда) в 17:00 часа в зала „Роял" на София хотел Балкан от съоснователят и главен изпълнителен директор на Телерик, г-н Васил Терзиев.

В откриването ще вземат участие трима министри: министърът на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова, министърът на финансите г-н Владислав Горанов и министърът на икономиката г-н Божидар Лукарски.
Веднага след Откриващата част е лекцията на проф. Стийв Ханке, който пристига в България специално за участие във форума.

Основната програма на събитието е през втория ден, на 4 декември, когато освен на здравната и пенсионна система, ще бъдат обсъдени финансовото състояние и на банковия сектор, енергетиката, както и финансовата ситуация в България като цяло.
Ще бъдат представени основните приоритети на новите европейски програми. Ще има и дискусия, посветена на външната търговия.

В рамките на форума ще се проведе и първия по рода си Balkan Trade Bridge -събитие по модела на Reverse Trade Show, което се организира за първи път в България. Изпълнителните директори или мениджърите „покупки" на 31 големи компании от 7 страни с общ оборот от над 5.1 млрд. евро са се регистрирали до този момент за участие.

Днес е последният ден за регистрация за БИФ 2014. Който още не се е регистрирал може да го направи на www.biforum.org или като се обади на 02/951 57 59. Възможна е регистрация както за целия форум, така и за конкретна кръгла маса.