Днес, министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще вземе участие в 23-ия Световен пътен конрес в Париж, където на Кръгла маса ще бъдат обсъдени теми като намаляване на пиковия трафик и стимулиране на производителите и ползвателите за модернизирането на автомобилния парк, съобщиха от пресцентъра на МТ.

Конгресът се провежда под егидата на Световната пътна асоциация. Министър Мутафчиев е поканен от Жан-Луи Борлоо - министър на екологията, устойчивото развитие и планирането на Франция.

По време на Министерската сесия се очаква дебатът да протече в дискусии в рамките на три кръгли маси. Те ще обхванат въпроси по опазването на околната среда, разумното развитие и финансирането на инфраструктурата, управление на търсенето.

Министър Мутафчиев ще вземе участие в работата на Кръгла маса 1 на тема „Ценообразуването за ползване на пътищата като инструмент на политиката за опазване на околната среда" заедно с министрите на Андора, Ангола, Азърбейджан, Канада-Квебек, Габон, Гватемала, Индия, Япония, Люксембург, Мадагаскар, Холандия, Норвегия, Швеция, Того, Великобритания.