Огнен ад прати цяло семейство в болница по празниците.

24 часа":

Огън хвърли майка, баща и деца

     Семейство с 2 деца скочи от 6-ия етаж, за да се спаси от страшен пожар вчера привечер в центъра на София. Майката почина часове по-късно във Военна болница. Съпругът й Николай Колев и децата оцеляха след падането върху едноетажна пристройка. Момчето и момичето, на 7 и 11 г., се отървали с леки рани.

Стандарт":

Огнен ад в София

Ужасяващ полет от 6-ия етаж избра семейство, за да спаси дъщерите си от пожар. Забравено барбекю на терасата подпали апартамента им на последния етаж в кооперацията на столичните ул. "Цар Самуил" и "Пиротска". Старата сграда лумна като факла. Първи от прозореца скочил бащата Николай Колев.

 Той паднал на покрива на долепена съседна къща. След него с една от щерките се хвърлила 37-годишната Евгения Димитрова. Тя и Николай са изцяло потрошени с опасност за живота. Момиченцата Ивайла (14 г.) и Теодора (11 г.) се отърваха с охлузвания и бяха откарани за преглед в "Пирогов". Второто дете бе спасено от съсед по стълбите.

Какво ще правим, за да няма задръствания по „Хемус".

24 часа":

Тирове в тунел на тъмно

Тунелът "Топли дол" на магистрала "Хемус", който е в ремонт, ще бъде отворен временно на 5 и 6 май за тировете. Това стана ясно вчера при самия тунел, където депутатът от НДСВ Олимпи Кътев покани ресорните институции, за да предложи мерки срещу задръстванията. В тунела обаче още няма осветление, затова движението трябва да става бавно и много внимателно, предупреди Николай Алексиев от пътния фонд.

     Две платна за движение от Варна за София, отклоняване на тировете по околовръстното на Ботевград и регулировчик на Долни Богров са основните идеи на царския депутат.

     "Правя тези предложения,

     за да се приберат

     хората живи и здрави",

     обобщи Кътев идеите, за които "24 часа" писа.

Стандарт":

Гонят тировете от "Хемус"

СОФИЯ. Тировете да изчезнат от магистрала "Хемус" на 6 май. Тогава софиянци ще се връщат в града след празниците и ще има нови гигантски задръствания. Предложението е на жълтия депутат Олимпи Кътев.

 Както "Стандарт" писа, в четвъртък по същата магистрала колите пъплеха към морето в три колони и със скоростта на костенурка. Ако предложението на Кътев се приеме, то ще важи и за всички останали празнични дни през годината.

 Големите камиони от Оряхово и Дунав мост към столицата могат да се отклоняват преди Ботевград по стария път в посока Ихтиман, който дублира магистралата, обясни депутатът.

Първанов на президентска среща в Охрид.

24 часа":

Корабче в Охрид разхожда президенти

 

     Георги Първанов се разходи заедно с още 16 президенти с корабче из Охридското езеро по време на срещата на високо равнище на страните от Централна Европа.

     Българският президент пристигна вчера в Македония за двудневната 15-а среща на лидерите от региона. Форумът започна с протоколно недоразумение, при което

     националният ни флаг беше обърнат наопаки

     с червения цвят нагоре. След намеса на българската делегация знамето, издигнато на пилоните, беше оправено, предаде БТА.

     Вчера форумът бе открит с дискусия по темата "Заедно в бъдещето. Предизвикателства пред разширението на Европейския съюз". Българският президент ще изложи днес своето становище по двете основни теми на срещата - предизвикателствата от разширяването на НАТО и гарантирането на енергийната стабилност в региона.

Стандарт":

Знамето ни обърнато наопаки в Охрид

Българският трикольор бе обърнат наопаки с червения цвят нагоре при протоколно недоразумение в Охрид вчера. Там се провежда среща на 16 държавни глави на страни от Централна Европа, които участват във форума "Предизвикателствата пред разширението на ЕС". В срещата участва и българският президент Георги Първанов. След намесата на нашата делегация недоразумението със знамето бе поправено. Първанов ще говори днес по основните теми на срещата - разширяването на НАТО и енергийната стабилност в района. Очакваше се снощи той да положи цветя пред Паметника на св. св. Кирил и Методий в центъра на Охрид и да се разходи в стария град.

Пореден бит журналист.

Стандарт":

Папараци от СКАТ в схватка с гардове

БУРГАС/СОФИЯ. Папараци от подопечната на Волен и "Атака" телевизия СКАТ си изпросиха схватка с гардове от НСО. Екшънът станал около 23 ч в четвъртък на пристанището в Созопол. Нашият екип - Светлан Атанасов и Димо Иванов, снимал импресии, когато от близкото заведение "Лазурен бряг" изскочили 4-5 човека и се нахвърлили на оператора, обяви собственикът на СКАТ Валери Симеонов чрез агенция Фокус. "Те не се представили. Единият от тях хваща скъпата камера на оператора и я строшва, като проявява насилие спрямо него. Момчето има охлузване, удари в слабините, доста е уплашено", каза още Симеонов. Той твърди, че "биячите" били от НСО и охранявали лидера на ДПС Ахмед Доган, който вечерял в "Лазурен бряг" с Йордан Цонев и турски бизнесмени. По думите му компанията дори поканила журналистите "на разговор".