***
От 11.30 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе заседание на Съвета на ректорите, в което ще участва министър-председателят Сергей Станишев.Ще бъдат обсъдени: проектът за нов Закон за научните степени и звания, националната стратегия за научни изследвания, маркорамката на бюджета за висше образование за 2009 г., средствата за висше образование от бюджетния излишък и др.

***
Министерството на транспорта отваря вратите си на 6 октомври 2008 г. за граждани, фирми и неправителствени организации, които проявяват интерес към Оперативна програма „Транспорт". През целия ден министърът на транспорта Петър Мутафчиев и екипът на Управляващия орган ще представят новите моменти при усвояването на европейските средства. Пропускателният режим ще се извършва на групи, заради ограничения капацитет на приемната зала.

***
Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще даде редовната си пресконференция относно изпълнението на плана с мерките за подобряване на работата с еврофондовете, който беше приет от правителството. Ще бъде представена и интернет-страницата на екипа на вицепремиера. Пресконференцията ще се състои от 13.30 часа в Гранитната зала на МС. В нея ще вземат участие и зам.-министърът на регионалното развитие Савин Ковачев, Димитър Ивановски - зам.министър на финансите и национален ръководител, изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" Атанас Кънчев.

***
Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев ще даде пресконференция по повод започващата на 8.10.2008 г. в София ХII-та сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Срещата с журналисти ще се проведе на 6 октомври от 11:00 ч. в МИЕ. Руската делегация, която пристига у нас ще бъде ръководена от вицепремиера на Руската федерация Сергей Собянин.