Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще участва в заседанието на Съвета на министрите по земеделие и рибарство в Люксембург.   

Той ще представи позицията на България по реформата в сектор „Вино", по предложението на ЕК за биологично производство и означаването на биологични продукти и ще участва в дискусия на тема: „Европейският модел на земеделие- бъдеще, предизвикателства".

Визитата на министър Нихат Кабил в Люксембург ще продължи на 26 и 27 октомври с официално посещение по покана на министъра на земеделието, лозарството и развитието на селските райони на Люксембург Фернан Боден.

Двамата ще обсъдят процедурите за кандидатстване и управление на финансовите помощи от ЕС, разширяване на външноикономическите връзки и търговията между двете страни, както и безопасността и контрола на храните.

Други обсъждани теми ще бъдат обмяната на опит в областта на месодайното говедовъдство, сътрудничество в лозарството и винарството, както и различни аспекти на реформата на общата организация на пазара в сектор „Вино".