Вторият пусков комплекс, който все още не е получил разрешение от ДНСК, вероятно ще влезе в експлоатация напролет, обявиха от МТ.

Част от него обаче се ползва в момента макар и без разрешителни, защото още в началото на проекта, той е бил приет с уговорката, че всички ремонтни работи се извършват в условията на работещо летище.

Към втори пусков комплекс спадат пътеките за рулиране, част от перона, наземното осветление и хоризонталната маркировка.

В момента се работи с временна маркировка, тъй като ниските температури не позволяват да се положи основната маркировка и лампите от наземното осветление.

Министър Мутафчиев гарантира, че всички открити дефекти по полагането на асфалта по новата писта, вече са отстранени и не може да има съмнение за безопасността на полетите.

Към първи пусков комплекс, който получи разрешение за експлоатация преди месец, спадат сградата на новия пътнически терминал, прилежащият паркинг, подходите към летището и всички технически съоръжения, обслужващи новия терминал.