Спецполицаи обискираха официте на Корпоративна търговска банка, „ТВ7" и „Нюз 7" на бул. „Цар Борис III" в столицата, съобщава БНР.

По късно от прокураутрата заявиха, че на 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества.

Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд.

До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии, се посочва още в съобщението на държавното обвинение.

По инфомрация на различни медии акцията е започнала малко преди 11 часа, като по всяка вероятност е сръзана с разследването по сигнала сигнала на „Протестна мрежа", за организирана престъпна група, срещу председателя на Надзорния съвет на банката Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски и бившия телевизионен водещ Николай Бареков.

По информация на Дневник, които се позовават на ClubZ има и арестувани служители.

Според националното радио полицаи проверяват всеки, който излиза от бизнес сградата, като се цели предотвратяване на изнасянето на дискове и флашки с информация.

БГНЕС съобщи за най-малко 50 служители на реда, които работят на терен.

От ръководството на „ТВ7" отрекоха информацията.
В официално изявление от КТБ също казаха, че банката им не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане. Предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу КТБ, настояха от ръководството на финансовата институция.

Припомняме, след като в сряда стана ясно, че ръководството на Корпоративна търговска банка е разпитвано, вчера главният прокурор Сотир Цацаров коментира, макар и кодирано, фазите, по които тече проверката на трите ключови лица.

Цацаров обясни, че разпитът е извършен в Столична следствена служба, но не пожела да разкрие повече подробности, докато проверката не приключи напълно.