Френската марка DS представи нов продукт, който ще има официална премиера през март на автомобилното изложение в Женева. Компанията, част от PSA, разкри новия си флагмански модел - седанът DS9, който ще се състезава на пазара с BMW 5-Series, Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 и Volvo S90.

DS9 е изграден на модулната платформа EMP2, която е в основата на кросоувъра DS7 и седана Peugeot 508. Общата дължина на автомобила е 4930 мм, а ширината - 1850 мм. Размерът на междуосието е 2900 милиметра.

Вътрешността на седана е взаимствана основно от DS7 - той има същия волан със скосен долен сегмент, напълно дигитално табло, голям мултимедиен дисплей и електронен селектор на предавките.

Снимка 468810

Източник: DS

Автомобилът е оборудван с адаптивно окачване, както и автопилот от второ ниво с активен круиз контрол, автоматична спирачна функция и система за задържане на превозното средство в заетата лента. В допълнение, оборудването включва система за нощно виждане, адаптивни светодиодни фарове, управление на сляпото място и система за наблюдение на водача.

В момента на стартирането на продажбите DS9 ще се предлага с хибриден силов агрегат, базиран на 1,6-литров бензинов турбо мотор, работещ заедно с електрически мотор, който се захранва от батерия от 11,9 киловатчаса. Общата мощност на двигателя е 225 конски сили. Само при електрическо задвижване седанът ще може да измине от 40 до 50 километра. В бъдеще моделът ще има "гореща" версия с задвижване на всички колела и хибриден двигател с мощност 360 конски сили.

DS9 ще влезе в продажба преди края на тази година и ще се продава по целия свя. Цените на новия флагмански седан ще бъдат обявени по-късно.