Германският автомобилен производител Mercedes-Benz AG изтегля за проверка и ремонт повече от 800 хиляди превозни средства от известната марка по целия свят. Това се налага поради неизправност, която в някои случаи може да доведе до риск от пожар, съобщава германският вестник Bild, позовавайки се на писмо, изпратено до клиентите на компанията.

Според изданието е установена неизправност в помпата на охлаждащата течност, при която "в някои случаи опасността от пожар не може да бъде напълно изключена". В същото време се съобщава, че в момента шофьорите няма да могат да се свържат със сервизните центрове поради недостиг на необходимите резервни части на фона на пандемията от коронавирус.

Както пише вестникът, става дума за дизелови модели, произведени от януари 2017 г. до октомври 2021 г.: GLC, GLE, GLS, класове C, E и S, CLS с двигатели OM654 или OM656.

Както следва от текста на писмото, производителят съветва собствениците на засегнатите превозни средства "да шофират особено внимателно" и да използват автомобила възможно най-малко.

От компанията казаха пред изданието, че работят по решение на проблема.