Германският производител Volkswagen в осмото поколение на най-популярния си модел Golf ще замени дизеловите двигатели с хибридна задвижваща система. Това твърдят източници, близки до компанията от Волфсбург, като се позовават на генералния директор на марката Херберт Дис.

"В осмото поколение на Volkswagen Golf ще трябва да заменим дизелови двигатели с хибридни мотори с 48-волтова електрическа система. Новите двигатели като разход на гориво и динамични характеристики няма да бъдат по-лоши, но ще бъдат по-евтини от дизеловите", посочва Дис, цитиран от Auto Motor und Sport. 

Освен това шефът на Volkswagen сподели пред журналисти, че автомобилната индустрия постепенно ще се отърве от двигателите с малки работни обеми заради проблемите с даунсайзинга (намаляване на работния обем на двигателя) в рамките на новите екологични стандарти. 

"Тенденцията към даунсайзинг достигна своя логичен край, тази тема е изчерпана, категоричен е Дис. - С намаляването на работния обем на двигателите емисиите стават все по-големи, а с въвеждането на такива агрегати при все по-строгите разпоредби цената на тези задвижващи агрегати става много висока". 

Volkswagen ще продължи да използва съществуващия двигател 1.0 TSI, но няма да произвежда агрегати с по-малък обем.