Култовият британски производител Aston Martin ще отбележи излизането на последния филм за Джеймс Бонд „Спектър” на DVD, Blu-ray и Digital HD с продажбата на един от автомобилите на супер агента, на търг.

Аукционът ще се проведе на 18 февруари в Лондон, организира се от Christie’s, а колата е един от двата „шоу автомобили”, създадени за филма. Което прави този DB10 още по-специален – той беше показан на световната премиера на „Спектър” и е с автограф на звездата Дениъл Крейг, който изпълнява ролята на Агент 007, пише autoclub.bg.

Моделът DB10 на Aston Martin е един от най-редките в историята на марката. Колата е с каросерия от фиброкарбон и се задвижва от 4,7-литров V8 мотор, който работи с 6-степенна механична трансмисия. Предполага се, че максималната скорост на DB10 е 290 км/час.

От Aston Martin неофициално прогнозираха, че очакват цената на този DB10, който е първият, излязъл на търг, да достигна поне 1,4 милиона долара. Парите от търга ще бъдат дарени на хуманитарната организация „Лекари без граници”.