Шефът на Daimler Дитер Цече публикува на страницата си в LinkedIn първо тийзър изображение на прототипа на четвъртото поколение на Mercedes-Benz A-класа.

Серийното производство на автомобила ще стартира през 2018 година, съобщава специализираното издание Motor1. 

Цече посочи, че следващата A-класа се тества "в един от най-добрите аеродинамични тунели с възможност за пресъздаване на различни климатични условия." Температурите там могат да варират от -40 до 60 градуса по Целзий, а скоростта на вятъра да достигне 265 км в час.

Новият модел е построен върху модернизираната модулна платформа MFA, която ще бъде в основата на цяла фамилия автомобили с предно предаване.

Mercedes подготвя 8 нови модела с предно предаване

Mercedes подготвя 8 нови модела с предно предаване

Първи ще е Mercedes-Benz A-Class

Следващата A-класа бъде малко по-широка и по-дълга, но в същото време по-лека от своя предшественик. Двигателната гама ще включва усъвършенствани четирицилиндрови бензинови и дизелови турбо агрегати. 

"Горещата" модификация Mercedes-AMG ще получи модернизиран двулитров четирицилиндров турбо мотор с мощност от най-малко 400 конски сили. Хот хечът A45 AMG може да ускори от нула до 100 км/ч за 4 секунди. 

Цече също така потвърди, че следващата A-класа ще има и версия с каросерия седан. Прототипът на автомобила, наречен Concept A, бе показан през април на салона в Шанхай. Серийният седан, който ще се конкурира с Audi A4, ще се появи в края на 2019 година.