До края на годината ще започне масовото производството на турски автомобили TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu). Това обяви заместник-министърът на индустрията и технологиите Мехмет Фатих Каджир, цитиран от ТРТ Хабер.

Според думите му TOGG се представя много добре във всички тестове, включително и при тези, проведени при минус 40 градуса, дълбок сняг и заледяване.

Наскоро турската марка електроавтомобили беше класирана на шесто място сред най-добрите марки на технологичното изложение CES 2022.

Заводът, в който ще се произвеждат колите, се намира в окръг Бурса. Очакванията са капацитетът на фабриката да достигне до 175 000 автомобила годишно.

Плановете са до 2030 г. компанията да произвежда пет различни модела - SUV, седан, C-хечбек, B-SUV и B-MPV. Всички те ще бъдат електрически. Масовото производство ще стартира тази година с модел SUV.

Турция пусна в мaсово производство танковете Kaplan MT, разработени заедно с Индонезия

Турция пусна в мaсово производство танковете Kaplan MT, разработени заедно с Индонезия

Ако е необходимо, можем да проектираме и разработим модел от нулата, каза ръководителят на Президентството на отбранителните индустрии на Турция

Батериите на автомобилите ще се произвеждат от технологичната компания Farasis. Предвижда се автомобилите да се зареждат в домашни условия на 80% за по-малко от 30 минути, благодарение на възможностите си за бързо зареждане.

Ускоряването от нула до 100 км/ч ще отнема 7,6 секунди с 200 конски сили и под 4,8 секунди с двигател от 400 конски сили.

Очакванията са цените на базовата SUV версия на TOGG да започват от около €49 000.