На главния конвейер на АвтоВАЗ започна производството на обновената модификация на всъдехода Lada 4х4 Urban с пет врати. Цената на модела е 552 хиляди. рубли (около 7200 евро), съобщи пресслужбата на компанията.

Производителят изтъква, че новата версия на модела се отличава с по-високо ниво на комфорт и специален пакет от опции. Всъдеходът е оборудван с климатик, електрически стъкла, сервоусилвател и електрически отопляеми външни огледала. Освен това в пакета Urban влиза допълнителна виброизолация. Автомобилът се отличава с различна тапицерия на седалките, нови прагове, 16-инчови алуминиеви джанти и допълнителна пластмасова защита на броните в цвета на каросерията.

За първи път всъдеходът (популярен у нас като Лада Нива) с ниво на оборудване Urban излезе на пазара през 2014 г. – това беше Lada 4x4 с три врати. Към този момент  версията Urban държи 37% от общите продажби на кросоувърите  Lada 4х4 в страната.

АвтоВАЗ планира тази година да обнови Lada 4x4 и да усъвършенства окачването му. Отвън автомобилът ще бъде леко променен, например, ще получи същата радиаторна решетка като на версията Urban и с ново лого на марката. Моделът ще получи газови амортисьори.