BMW Group реализира най-добрите си резултати за юли досега, като продажбите през месеца възлизат на 180 726 автомобила, увеличение с 0.4% в сравнение със същия месец на миналата година.

Компанията също отчита продажба на повече превозни средства от всякога през първите седем месеца на годината с общо 1 401 551 (+ 4.3%) автомобила, доставени на клиенти по целия свят. 

Юли бе свидетел и на друг своеобразен крайъгълен камък за ненадмината гама от електрифицирани превозни средства на BMW Group: повече от 50 000 екземпляра BMW i, BMW iPerformance и електрифицирани автомобили MINI са реализирани от началото на годината.

BMW Group разполага с общо девет електрифицирани модела на пазара: продажбите на тези автомобили са в размер на 50 711 екземпляра през първите седем месеца на годината, увеличение с 74.8% спрямо същия период на миналата година.

Това прави BMW Group третият по големина производител на BEV/ PHEV превозни средства в света. BMW i3 е най-продаваното електрическо компактно превозно средство, задвижвано от батерия, в премиум сегмента в целия свят от 2014 г., като кривата на продажбите показва ясна тенденция към повишаване, пише auto-press.net.