Ключови доставчици за Apple в лицето на Qualcomm и Broadcom дават сигнали, че бизнесът на американският производител през последните месеци не върви така добре. Според информацията доставките на iPhone за изминалите месеци са по-слаби от нормалното за тази част на годината, съобщава Bloomberg.

Qualcomm, която произвежда чипове за смартфоните, посочва в свое съобщение, че поръчките за голям клиент са намалели до по-ниски от очакваното нива. Според анализатори Apple е този голям клиент.

От своя страна от Broadcom заявиха, че очакват значителен спад в бизнеса си, посочвайки като причина по-слаби продажби през второто тримесечие, приключващо през април. И тази компания не посочва причината за това да са намалелите поръчки от страна на Apple, но редица експерти смятат, че става въпрос именно за нея.

Скоро ще стане ясно дали тези слухове са истина, като Apple трябва да представи финансовите си резултати днес. Очакванията са за приходи между 84 и 87 милиарда долара за последното тримесечие, като това включва и продажбите на юбилейния iPhone X.

Тогава ще стане ясно дали наистина има намаляване на поръчките на този модел, каквато информация излезе преди време. Според нея гигантът е орязал наполовина поръчките на iPhone X за първата половина на 2018 година.