Tetra Pak и "Бест Фрутс 17" ЕАД представиха на пазара Florina, първата негазирана овкусена вода в картонена опаковка, произведена и разпространявана в България. Florina Вода е и първата българска вода в картонена опаковка - 250-милилитровата Tetra Brik® Aseptic, която гарантира свежест на продукта. В състава на новата алтернативна напитка има чиста вода, висококачествен плодов сок, който придава на водата приятен вкус и естествени аромати.

Работейки в тясно сътрудничество, Tetra Pak и "Бест Фрутс 17" ЕАД отговарят на потребителското търсене и пазарните тенденции, като отварят нова продуктова категория на българския пазар с Florina Вода.

Нова продуктова категория на пазара

"Ние винаги следим тенденциите на пазара и наблюдаваме от какво се нуждаят потребителите. Когато решихме, че е дошъл моментът да въведем нещо ново на българския пазар, Tetra Pak ни подкрепи при създаването на Florina Вода. Заедно въведохме нова продуктова категория в България - ароматизирана негазирана вода с много ниски количества захар, която е вкусна и в същото време здравословна алтернатива на газираните напитки, в картонена опаковка. За този нов продукт ни беше нужна опаковка, която да е удобна, лесна за пренасяне и за пиене, предвид това, че овкусената вода е насочена предимно към децата. Tetra Brik Aseptic 250 ml отговаря на всички тези критерии, като същевременно е благоприятна и за околната среда", коментираха от "Бест Фрутс 17" ЕАД.

Снимка 456664

"Изграждането на стабилни партньорства и съвместната работа с нашите клиенти за разработване и представяне на нови продукти е в основата на дейността ни. Florina е наш ценен партньор повече от 20 години и сме изключително щастливи, че избраха опаковка на Tetra Pak, за да влязат в тази нова за България продуктова категория. Tetra Brik Aseptic 250 ml защитава не само продукта вътре, но и околната среда, тъй като е направена основно от материали от естествени източници и подлежи на цялостно рециклиране. Потребителските тенденции показват търсене на естествени продукти в екологично чисти опаковки, а овкусената вода на Florina е именно такъв продукт", коментира Каталина Сиритеану, Маркетинг директор на Tetra Pak.

Устойчива и практична опаковка

Опаковката се произвежда главно от материали, които идват от възобновяеми източници - над 70% от кутията е направена от картон от дървесина. Всички опаковки на Tetra Pak са произведени от картон от източници, сертифицирани или контролирани от Forest Stewardship Council™ (FSC™). Това е гаранция, че картонът е от гори, които се управляват отговорно и продължават да се разрастват. След употреба опаковката може да бъде изцяло рециклирана и с помощта на сравнително прости техники висококачествените материали, от които е съставена, могат да бъдат превърнати в полезни нови продукти. Опаковките Tetra Brik вече са познати на потребителите и са добре приети заради семплия си дизайн и удобство.

Tetra Brik® Aseptic е сред най-продаваните картонени опаковки в цял свят. Тя запазва свежестта на продукта без използването на добавки или консерванти, поддържа температурата му без охлаждане и е практична както за съхраняване у дома, така и за пиене в движение.