Новият собственик на Twitter Илон Мъск обяви, че социалната мрежа може да начисли "лека" такса за търговски и правителствени потребители. Това били част от усилията на милиардера за увеличаване на приходите на компанията, която изостава от по-големите си конкуренти като Facebook.

"Twitter винаги ще бъде безплатен за обикновените потребители, но може би ще има леки такси за търговски и правителствени потребители", заяви Мъск в туит.

"Малко приходи е по-добре от никакви", добави той.

Целите на Мъск в Twitter: съкращаване на работни места и печалба от туитове

Целите на Мъск в Twitter: съкращаване на работни места и печалба от туитове

Милиардерът обмисля да намали заплащането на Борда на компанията

Миналата седмица Reuters съобщи, че Илон Мъск е заявил на банките - инвеститори, че ще разработи нови начини за осигуряване на приходи от туитове и ще намали заплащането на изпълнителни директори, за да намали разходите на компанията. Милиардерът планира да разработи и функции за увеличаване на бизнес приходите, които включват нови начини за печелене на пари от туитове, съдържащи важна информация.

На годишната Met Gala в Ню Йорк Илон Мъск подчерта, че обхватът на Twitter в момента е само "една ниша", а той би искал много по-голям процент от САЩ да бъде в него.

След като подписа сделката за закупуване на Twitter за $44 милиарда, Мъск заяви, че иска да подобри платформата с нови функции, да направи алгоритмите с отворен код, за да увеличи доверието на потребителите, да победи спам ботовете и да удостовери автентичността на всички хора.

Илон Мъск купи Twitter за $44 милиарда

Илон Мъск купи Twitter за $44 милиарда

Управителният съвет на социалната мрежа е приел предложението